Συστατικά:
~ 1 μεγάλη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους (περίπου 4 φλιτζάνια)
~ 1 μεγάλη γλυκοπατάτα , λευκή, χοντροκομμένη
~ 2 σκελίδες σκόρδο
~ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
~ 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
~ 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
~ Αλατοπίπερο
~ 1 κουταλιά της σούπας, ginger σκόνη ή λιγότερο ανάλογα τα γούστα
~ Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
~ Κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, παρμεζάνα ή ότι άλλο θέλουμε για το σερβίρισμα
~ Ψίχα ψημένου κολοκυθόσπορου ή ηλιόσπορου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
~ Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα πάνω στο μάτι και ρίχνουμε το λάδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα και το σκόρδο.
~ Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 20 λεπτά.
~ Ρίχνουμε το ginger και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει.
~ Την πολτοποιούμε στο multi και μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το βάζουμε να πάρει μια βράση. Μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: zannetcooks.com