Μερίδες: 8-10 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Υλικά
~ 100 γρ. σταφίδα
~ 100 γρ. αποξηραμένα cranberries
~ 100 γρ. δαμάσκηνα
~ 20 γρ. κονιάκ
~ 20 γρ. νερό
~ 180 γρ. καστανή ζάχαρη
~ 240 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
~ 5 αυγά
~ 200 γρ. Φαρίν Απ
~ 1 πρέζα αλάτι
~ 1 κ.γ. κανέλα
~ 10 γρ. βούτυρο και 20 γρ. αλεύρι για το φορμάρισμα
Εκτέλεση
1) Βάζουμε στο μούλτι τις σταφίδες, τα cranberries, τα δαμάσκηνα, το κονιάκ και το νερό και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
2) Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να χτυπηθούν με το φτερό, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
3) Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
4) Προσθέτουμε το Φαρίν Απ, το αλάτι και την κανέλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη.
5) Ρίχνουμε τα αποξηραμένα φρούτα και χτυπάμε άλλο ένα λεπτό.
6) Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνουμε τη ζύμη.
7) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, για 20 λεπτά στους 190oC και για άλλα 20 λεπτά στους 170oC. Δοκιμάστε αν είναι έτοιμο το κέικ, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρό, βγάλτε το από τον φούρνο.
8) Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε άλλα 15 λεπτά σε μια σχάρα να κρυώσει καλά.
Πηγη: madameginger.com