– 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
– 1 ½ κουταλάκια κουρκουμά
– ½ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
– ½ κουταλάκι κάρδαμο, πιπέρι καγιέν, γαρίφαλο
– Ένα ξυλάκι κανέλα ή ½ κουταλάκι σκόνη
– ½ Μέλι
Η αναλογίες είναι εντελώς ενδεικτικές, κάντε το ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
Βάλτε τα συστατικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε αργά το γάλα, χωρίς να βράσει. Προσθέστε μέλι στα φλιτζάνια.
Tο haldi ka doodh που σημαίνει «γάλα με κουρκουμά»
Οι Ινδοι ισχυρίζονται ότι θεραπεύει τα πάντα. (Αϋπνίες, ανησυχία, κατάθλιψη, κρύωμα, δυσπεψία κ.λ.π.).
Ο κουρκουμάς είναι ένα κίτρινο μπαχαρικό που δίνει γεύση στο κάρι και χρώμα στη μουστάρδα και πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινικά μπαχαρικά που υπάρχουν.
Τζίντζερ επίσεις αντιφλεγμονώδες μαζί με το κάρδαμο ενισχύουν την πέψη. Κανέλα, που ρυθμίζει το ζάχαρο, πιπέρι καγιέν που βοηθάει το κυκλοφορικό σύστημα, γαρίφαλο, επίσης αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριδιακό, όπως και το μέλι.
Βρές τα υλικά εδώ